BaşkanTürk'ten asılsız habere tepki

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Mardin Değişim Gazetesi ve sitesin de çıkan Başkan Şehir Sahipsizlik Hissi Veriyor” haberine tepki verdi.

Gündem 16.07.2013 15:30:03 0
BaşkanTürk

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Mardin Değişim Gazetesi ve sitesin de çıkan “Başkan Şehir Sahipsizlik Hissi Veriyor” haberine tepki verdi.

Mardin’de haftalık yayınlanan Mardin Değişim Gazetesi genel yayın yönetmeni Davut Aksel, Belediye başkanın, temizlik işler müdürlüğünün ve halkın görüşlerini almadan yayınladığı haberi olduğu gibi aktarıyoruz.

Başkan Şehir Sahipsizlik Hissi Veriyor
“Kısıtlı imkân ve kaynaklar ile ağır baskı, denetleme, engellemeler yine seçimden hemen sonra cezaevine konulup ancak birkaç ay önce belediyesinin başına dönebilen bir başkan olarak Kızıltepe Belediye başkanı Sayın Ferhat Türk’ü neden hizmet üretmedin noktasında eleştirmek vicdan sınırlarını zorlamak olacaktır. Ancak şehrin kirliliği, kaldırımların yürünemez durumda olması, çok basit ve para gerektirmeyen bir çok hizmetinde yapılmıyor olması ya da yeterli olmaması şehirde çok ciddi bir sahipsizlik hissi yaratıyor.
Şehir gerçekten çok kirli, ana caddeler, ara sokalar, kaldırımlar inşaatların demir ve moloz yığınlarından, devrilmiş kaldırım taşlarından yürünemez durumda. Esnaf tarafından işgal edilmiş kaldırımlar sergi alanı halinde. Zaten dar olan cadde ve sokaklarda birçok esnaf tarafından kendi iş yerlerinin önü dubalar ile özelleştirilmiş durumda. Şehir içinde kalan boş arsa ve araziler çöplük olarak kullanılıyor. Şehrin bu hoş olmayan görüntüden büyük oranda kurtulması için hiçbir ihaleye ve çok paraya ihtiyaç olmadan iyi niyetli birkaç personelin yapacağı çalışma yeterli olacaktır.”

Mardin Değişim gazetesinin bu haberine istinaden, Basın özgürlüğünün kullanılması, ancak demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak başkalarının şöhret ve haklarını, toplum sağlığının ve ahlakının, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması veya suç işlenmesinin önlenmesi yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla sınırlandırılmıştır. Gazeteci haber yaptığında bu sınırlamaları dikkate almak zorundadır.

Belediyenin yaptığı alt yapı çalışmalarında halktan tam not alan bir belediye ye böyle haber yapılmasını, seçim öncesi bir karalama kampanyası olarak görüyoruz. İlçenin köy görünümünden çıkıp modern bir şehir görüntüsünü alabilmesi için kilitli parke taşı, kaldırım taşı, sathi kaplama, bazalt kaplama, oluk gibi alt yapı çalışmalarını yaptıklarını belirten Türk, "2009 seçimlerinden sonra Kızıltepe`de şu ana kadar 870 bin 657 metrekare kilitli parke taşı, 315 bin 500 metrekare kaldırım, 250 bin 021 m² oluk, 300,600 m² satıh kaplama, 22 bin 839 Bazalt,1.325 m² Bazalt oluk, 4 bin 570 m² Karo, 6 bin 403 metre yağmur suyu, 775 metre bazalt ve bordür döşemesi yapılarak, toplamda, 2 milyon metre kareye yakın yol çalışması yapıldı. Su ve kanalizasyon çalışmalarında da 218 bin 400 metre boru döşemesi yapıldı.30 yıl içinde yapılmayan çalışmaları 4 yıl içinde yaptık."

3 seneden fazla tutuklu bulunmalarına rağmen belediyenin halka verdiği hizmetin aksamaması, belediyenin tüm çalışanlarının ve halkın gösterdiği fedakârlıkları sonucu olduğunu belirten Türk, Fedakârlıkla çalışıp her şeye rağmen halka en iyi hizmeti götüren tüm çalışanlarla, bundan sonra yine hep beraber halka en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Seçim öncesi yapılan bu karalama kampanyasını manidar bulduğumuzu ve bu karalamaları boşa çıkartan çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyuruyoruz.``denildi.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN-KIZILTEPE


28° / 15.3°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59